چاپ سیلک اسکرین و تاریخچه این روش چاپ
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
تاریخچه چاپ سیلک اسکرین
چاپ سیلک یا همان چاپ سیلک اسکرین برای اولین بار در سال ۱۹۰۷ میلادی در انگلستان به ثبت رسید. در ابتدا از این شیوه برای چاپ کاغذ دیواری های گران قیمت، چاپ بر روی کتان، و سایر الیاف نرم استفاده میشد. در سال 1920 چاپ سیلک در میان مردم آمریکا محبوبیت بیشتری پیدا کرد و در موارد صنعتی نیز مورد استفاده قرار گرفت. فرانسوی ها در سال1927 مجددا تلاش کردند و این بار موفقیت بیشتری در سیلک اسکرین کسب کردند. آنها نیز در تولید آثار هنری از چاپ سیلک استفاده کردند. بعد از جنگ جهانی دوم چاپ سیلک بین کشورهای اروپایی رواج بیشتری پیدا کرد. در سال 1960 اولین دستگاه چاپ سیلک در کشور آمریکا تولید گردید.
امروزه از چاپ سیلک برای چاپ روی انواع پارچه، تی شرت، کلاه و ساک دستی، سی دی و دی وی دی و حتی شیشه، فلز، چوب، کاغذ و سایر موارد استفاده میگردد.[/vc_column_text][vc_single_image image=”744″ alignment=”center” css=”.vc_custom_1611724702852{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;}”][vc_column_text]
آشنایی با چاپ سیلک اسکرین
چاپ سیلک اسکرین، یکی دیگر از روشهای چاپ است. در این روش از یک توری نایلونی و پلی استر با یک چهار چوب از جنس چوب یا آلومینیوم و یک تیغه کائوچویی برای حرکت دادن رنگ یا جوهر استفاده میشود. به کمک ابزارهای ذکر شده طرح بر روی سطوح نرم چاپ میشود. رنگ بر روی شابلونی که با مواد غیر قابل نفوذ پوشیده شده کشیده میشود. و در نهایت فقط نقاط طرح مورد نظر دارای مناطق توخالی است به روی متریال مورد نظر چاپ میشود.
فتوامولسیون (امولسیون نوری)
یکی از شیوه هایی که در ۷۰ سال گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته، تکنیکی موسوم به فتوامولسیون (امولسیون نوری) است.
تصویر اصلی بر روی یک روکش شفاف مانند کاغذ یا کالک ایجاد می شود. این تصویر را می توان مستقیما بر روی روکش مورد نظر طراحی یا کپی کرد. یا حتی با استفاده از یک چاپگر لیزری یا جوهر افشان، آن را بر روی روکش چاپ نمود. همچنین می توان از پوزتیو سیاه و سفید نیز استفاده کرد. اسکرین ها با استفاده از پوزیتیوهای فیلم در معرض نور قرار می گیرند. بعد از نور دهی و نقاطی که به رنگ سیاه هستند بر روی اسکرین مورد نظر ایجاد میشوند.
تعداد توری ها یا همون اسکرین ها با توجه به نوع چاپ و موارد استفاده مختلف میباشد. که این مسئله به جزئیات طرح چاپ مورد نظر بستگی دارد. پس از انتخاب توری مورد نظر باید روکشی از امولسیون بر آن کشید و آن را در جای تاریکی قرار داد تا خشک شود. بعد از خشک شدن توری مورد نظر در معرض نور قرار میگیرد.
طرح مورد نظر که روی کاغذ شفاف طراحی شده بر روی اسکرین پوشیده شده با امولسیون قرار گرفته و سپس آن را در معرض یک منبع نوری با نور فرابنفش با طول موج 350 تا 430 قرار میدهند. نور باعث سخت شدن امولسیون میشود. بعد از تقریبا 6 الی 10 دقیقه نور دهی، کلیشه مورد نظر را با آب شست و شو داده تا نقاطی که حساسیت کمتری دارند شسته شده و تصویر مورد نظر ایجاد شوند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”751″ alignment=”center” onclick=”link_image” css=”.vc_custom_1611725747365{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”750″ alignment=”center” onclick=”link_image” css=”.vc_custom_1611725739794{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;}”][/vc_column][/vc_row]